1122 Budapest, Krisztina krt. 15. és 2040 Budaörs, Lévay utca 29.

Rólam

r

Bemutatkozás

Németh Krisztinának hívnak és 2012-ben kezdtem el komolyan foglalkozni az AVIVA tornával. Testnevelési Főiskolán végeztem. AVIVA torna oktatói pályafutásom előtt aerobik oktató voltam.

Sokaknak az az első kérdése, hogy mi vitt rá, hogy találkoztam ezzel a mozgás formával.

Mint minden fiatal, én is küzdöttem a szexuális védekezés problémájával. Nőgyógyászom javaslatára elkezdtem szedni egy hormonkészítményt, fogamzásgátlót. Ennek meg voltak az akkori eszemmel a pozitív hatásai. Pontosan megjövő menstruáció, fájdalom mentes menstruálás és ami a legfontosabb, a biztonságos együttlét a kedvesemmel.

Idővel azonban megjelentek a mellékhatások rajtam és barátnőimen is. Sajnos sok probléma felütötte a fejét, csupán pár cseppbe jelentkező menstruáció, fejfájás, ciszták, trombózis veszély és még sorolhatnám.

o-WOMEN-YOGA-CLASS-facebook-770x439_c

Biztos tudás

Ebből kifolyólag természetesen abbahagytam a gyógyszer szedését és minél hamarabb szándékoztam a rendes hormonháztartásomat visszahozni. Így kerültem kapcsolatba Tóth Líviával, aki megtanította nekem és sok más nőnek a tornát.

Fél év folyamatos gyakorlás után minden probléma eltűnt, sőt, a torna hatására sok pozitív dolog is történt a testemben. Fájdalom mentes menstruáció, pontos ciklus, kicsattanó egészség, izmosodás, alhasi zónám feszessége. Mindezt magam értem el, kemikáliák segítsége nélkül.

Úgy gondolom minden nőnek tanítani kellene ezt a mozgáskultúrát a gimnáziumban, hiszen egy biztos tudást és megoldást tarthat az a kezében, aki ismeri ezeket a mozdulatokat.

​© Németh Krisztina AVIVA oktató +3620 3862679

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

  • Az AVIVA torna segíti a női szervek regenerálódását a hasi vérbőség létrejöttével. Az egészség megőrzése érdekében, továbbá, ha már kialakult valamilyen betegség, lehet ez akár hormonális vagy női szervi probléma javasolt az alap 18 gyakorlatot végezni, hiszen ezek a speciálisan az alhasi szervekre, női nemi szervekre, húgyúti szervekre illetve a hormonháztartásra összeállított gyakorlatok az AVIVA torna alapja.
  • Az AVIVA módszernek köszönhetően sok család vált teljessé, hiszen a torna segítségével babák fogannak és születnek meg. Sok esetben olyan családokhoz is beköszönt a gólya, ahol az orvosok már lemondtak a baba lehetőségéről.

A tornát Gabriella Steiner dolgozta ki. Célja, hogy a nők kezébe adja az irányítást mind gyermekvállalás mind egészségük megőrzése érdekében. Tóth Líviának köszönhető, hogy Magyarországra is eljutott ez a mozgásforma. Az AVIVA torna már több mint 40 éve nyújt nők ezreinek megoldást betegségeikre, szike és gyógyszerek nélkül.

  • Nőgyógyászati problémák esetén is javasolt a torna elvégzése, például PCOs, endometriózis, meddőség, menstruációs görcsök, petevezeték letapadás… Pajzsmirigy problémák esetében is segít az AVIVA torna.
  • Az AVIVA módszerhez tartozó gyakorlatsorok végig kísérik a nők életét. A két kötetes könyvsorozatban vannak az ovulációs gyakorlatok, várandósok tornája, szülés utáni gyakorlatok, inkontinencia gyakorlatok és a férfi torna is.

Az AVIVA torna különlegessége az is, hogy egy 4 órás workshop alatt ahol megtanuljuk a gyakorlatokat pontosan, precízen, életmód tanácsokat beszélünk meg problémáktól függően, a testedet felfrissítjük, többen úgy számoltak be a tanfolyam végén ,hogy megvilágosodtak :). Ennek a workshopnak az elvégzése után egyedül, önállóan is képes leszel otthon, a te időbeosztásodnak megfelelően végezni a tornát, ezzel pedig segíted a test-lélek egyensúlyának kialakulását. Hidd el a belső és a külsőd is hálás lesz érte, ahogy a környezeted is! Ép testben és lélek.

AVIVA torna a nők hormonháztartására van hatással, melynek következménye, hogy jobban érzik magukat a torna elvégzése után és a problémák idővel csökkennek, majd eltűnnek.
Nagyon sok nőgyógyászati problémára nyújt megoldást.

  1. lépés ha ezt olvasod, már jó úton haladsz.
  2. lépés iratkozz be egy 4 órás betanító foglalkozásra, ahol megtanuljuk precízen a tornát, megbeszéljük mi pontosan a probléma,ez alapján életmód tanácsokat beszélunk át illetve táplálkozási szokásokról beszélünk és még sok minden más. Érdemes tollal és papírral készülni. Bejelentkezni itt:
  3. lépés a Betanító foglalkozás után két lehetőséged van, otthon gyakorlod a tornát, vagy eljössz gyakorló órára.

Lényeg, hogy hetente minimum kétszer csináld végig ezt a 30perces programot.

A magad és a tested kedvéért.

Abban az esetben, ha jól érzed magad és kívánod a tornát igen de nem kötelező. Vannak esetek amikor konkrétan javasolt vagy tilos, de ezt személyesen tudjuk megbeszélni.

Igen, sőt javasolt, főleg ha a gyermekáldás a cél.

  • Igen csinálhatod, én a 38. Hétig tornáztam 🙂 A tornával segíted a megtermékenyített petesejt minél jobb megtapadását.
  • Ha pozitívat teszteltél, Gratulálok, menj el az orvosodhoz és ha ő is javasolja a tornát akkor folytatjuk, vagy áttérünk a várandósok tornájára.

Olyan kényelmes ruhát, amiben nem fázol, meleg zoknit, tollat és papírt.

Ilyen fiatal korban az alap 18 gyakorlatot nem javaslom. Külön van torna a tiniknek. Hívjatok fel telefonon 🙂

Mivel mindenki más háttérrel rendelkezik és mások a céljai is, így nincs egyen torna amit mindenkinek tudnánk javasolni. Itt a kulcs az egyénre szabás. Ehhez javasolt a tanfolyam elvégzése.

AVIVA Módszer

A tornát Gabriella Steiner dolgozta ki. Célja, hogy a nők kezébe adja az irányítást mind gyermekvállalás mind egészségük megőrzése érdekében. Tóth Líviának köszönhető, hogy Magyarországra is eljutott ez a mozgásforma. Az AVIVA torna már több mint 40 éve nyújt nők ezreinek megoldást betegségeikre, szike és gyógyszerek nélkül.

fekete
22 (Demo)
Kis Júlia

“Nagyon örülök, hogy pont Rád találtam. A szaktudásod, hogy minden témához kellő felkészültséggel szóltál hozzá arról győzött meg, hogy jó helyen vagyok.”

6 (Demo)
Horváth Dóra

Már nagyon régen akartam írni Neked,több mint 2 éve:) Holnapután lesz 2 éves kisfiam,vagyis 2016. júniusában fogant:) Pont 3 hónap aviva tornázás után:)”