Glutén-tej-tojás mentes kenyér

22

Alapanyagok:
200 g barna rizsliszt
50-100 g kukoricaliszt
100 g lenmagliszt és\vagy még másik fajta liszt (gesztenye-, tökmag-, hajdina-, vörös lencse-, mandulaliszt, darált dió, végtelen lehetőségeink vannak) épp amit találsz a kamrában és le tudod darálni. A frissen darált mindig több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz mint a kész.
2 dl rizstej
1 ek szódabikarbóna
1 tk só
fűszerek (bors, kömény, fokhagyma, hagyma, bazsalikom épp amid van otthon…)
Reszelhetsz bele répát, vághatsz bele oliva bogyót rakhatsz bele szezámmagot. Csak győzd kreativitással
A liszteket és minden egyebet összekeverem, úgy, hogy kifejezetten lágy, kissé folyós tésztát kapjak. Hosszúkás, magas falú, papírral bélelt sütőformába (nem-cakkos őzgerinc) simítom, 10 percig állni hagyom. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben (vagy 220 fokos sütőtérben) 45 perc alatt készre sütöm.

Egészségedre!

Leave a comment